Ruiterschool RODEBERG

eindstand clubdressuur winterwerking gekend na spannende wedstrijd


Deze keer werd de timing strikt gevolgd, vanaf 14 u waren een 15-tal jonge ruiters aan de start om, voor sommigen, hun eerste wedstrijd te rijden. Dit alles in het teken van de voorbereiding op het B-brevet.

Eens de leeftijd van 11 jaar, kan men dan met een gerust geweten de dressuurproef voor het examen afleggen. Deze keer was het een spannende gedeelde overwinning van Suzanne Ligneel met Laika en Floor van Torre met Haico.

Uwe Vermeersch werd 3de met Maroef. De bestge 2 scores van de reeds verreden wedstrijden gaven volgende tussenstand: met 40 op 40: Belpalme Sia en Laika, 36 op 40: Vermeersch Uwe en Maroef, 30 op 40 Christiaens Lune met laika. Dit zijn de voorlopige top 3 en gezien de punten, zou het kunnen gebeuren dat dit eveneens de eindstand wordt, maar op plaats 4-5-6 en 7 zijn alle ruitertjes nog kandidaat voor een 3de plaats. Het zou dus nog spannend kunnen zijn!!!!

De proef B brevet voor 2de jaarsdeelnemers eindigt zeker nog spannender. Ook zondag kon Warre Vermeersch winnen met Maroef met een keline voorsprong op Juliette Houvenaeghel en Twister en Perle Vanexem met Laika, die een gedeelde 2de plaats haalden.

De eindstand brengt ons Vermeersch Warre met Maroef en 40 op 40 punten, Kato Melsens en E Nero met 38 op 40 punten en op de derde plaats Houvenaegel Juliette met Twister met 36 op 40 punten.

Alles kan dus nog gebeuren op de finaledag, ook hier belooft het zeer spannend te worden. We kijken er naar uit!!!!

De grootste proef van de dag met een 20-tal deelnemers de E 5 proef werd gewonnen door Legrand Camille met Ursaff, voor de 2de opeenvolgende keer. Nieuwkomer in de top drie en zeker de verrassing van de dag: Jeremy Jacob met zijn nieuwe aanwinst werd verdiend 2de net voor Marleen Depuydt en Amadeo en Julie Terrier die de 3de plaats deelden. Dit gaf een eindstand van 40 op 40 voor Camillle Legrand en Ursaff, een 38 op 40 voor marleen Depuydt maar deze punten vallen weg, aangezien je de hoogste proef moet nemen voor het eindklassement. Dus volgt Debbie Cool op de 2de plaats met gibson en 31 punten tesamen met Julie Terrier en The Rolce Royce, Een derde plaats voor Chona Deback en edge met 30 op 40 punten. Hier zal Camille waarschijnlijk niet meer geklopt worden, maar voor de 2de en 3de plaats zal zeker nog geknokt worden.

De hoogste proef, de A6 werd afgetekend gewonnen door Marleen Depuydt en Amadeo. Siene Sanabria behaalde een mooie 2de plaats met Taloubet en hier werd Arnaud Verhack 3de met Harley

De eindstand in deze proef: Marleen Depuydt  met Amadeo en 40 op 40 punten, gevolgd door Siene Sanabria met Taloubet  en 33 op 40 punten,  op de 3de plaats een gedeelde plaats: Stubbe Pieter en Clovis en Verhack Arnaud en Harley met 31 op 40 punten.  De 2de en 3de plaats kunnen hier nog zeer spannend worden, maar vermoedelijk kan niemand nog Marleen van de titel " CLUBKAMPIOEN DRESSUUR 2016-2017" afhouden. Tenrzij ze forfait geeft voor de finale op 17 april, wat ze vermoedelijk wel niet zal doen!

Dat de besten mogen winnen!!! Dit zal plaatsvinden op 17 april in de voormiddag, resultaten rond 13 u.

We konden rekenen op Hanne voor de foto's van de dressuur, vanaf dat ze voorradig zijn staan ze op deze pagina. Met dank aan alle vrijwilligers van de dag: jury; schrijvers, lezers, pistepersoneel, tellers, jeugdbestuur, Kristof in het speciaal voor het opmaken van de eindlijsten..

Allen worden natuurlijk uitgenodigd op zondag 11 maart voor de laatste clubjumping voor de finale. Aangezien we in de periode zitten van Karnaval, vragen we aan alle ruiters zich verkleed te vertonen op deze wedstrijd. Er is een prijs aan verbonden per proef en ook voor de supporters.

We naderen de ainale en dat maakt het supperspannend. Tijdig inschrijven is de boodschap, zodat de timing kan gerespecteerd worden.

Veel succes!!!!

Tussenstand..

Lees meer.