Ruiterschool RODEBERG

DSC_4781.jpgDSC_4868.jpgDSC_5267.jpg

Een super geslaagde Opendeurdag 2017

Ook in de voormiddag kon je al eens proeven van een initiatie paardrijden. Om 2 u herbegonnen de gratis initiatielessen.

Iedereen kon de stallen en het nieuwe verblijfsgedeelte bezoeken. Niks dan lof over de nieuwe realisatie die in zijn eindfase is.

Om 16 u startten de demonstraties, de initiators hadden een nummertje "stokpaardrijden" gepresenteerd. Wat lastiger leek dan het eruitzag, maar wel heel leuk was en origineel.

Griet had haar volwassenen gemotiveerd om ook mee te doen, wat resulteerde in een mooie carroussel. De Kabouter+ waren als Smurfen verkleed en deden hun uiterste best, wat ook lukte, onder het toeziend oog van Paulien en Floris. De ruiters met een B-brevet op zak waren als Spaanse schonen verkleed. Een voorbeeld initiatie cavaletti en behendigheid werd gegeven door de lichtgevorderden, de nieuwe lesjes zijn hiervoor gestart en zijn een succes.

Maar dan werd een springdemonstratie gegeven door bijna alle Rodebergspringruiters met deskundige uitleg door de micro van Christof. Zo kon het publiek ook wat meer begrip hebben van hoe moeilijk het wel is om een paard foutloos over een parkoers te laten springen. De techniciteit van het springen werd duidelijk toegelicht met 2 groepen ruiters, diegene die wat lager springen en diegene die al aan een hoger parkoers toe zijn.

Tussenin werden de Kampioenen gehuldigd. Emiel en Jarne voor hun bronzen medaille in het Jeugdkampioenschap WVUR, team Julie en team Christof voor hun zilver en brons op het interclubkampioenschap WVUR en Hanne, Justien en Louis voor hun gouden medaillen in het jeugdcriterium WVUR

Konden 5 uren ponyrijden winnen voor wie meegedaan had aan de initiatielessen: Rosseeuw Witse uit Westouter, 3 uren ponyrijden; Breyne Jana  en  2 uren paardrijden : Goudeseune Juliette uit Wijtschate.

Nadien was er nog de "barrelrace", hier was Warre Vermeersch grote overwinnaar met Maroef, Arne Vermeersch 2de en  Louise Suffys 3de

Het was een hele toffe open deurdag dank zij het mooie weer, maar vooral dankzij de inzet van talrijke vrijwilligers uit de club, waarvoor dank.

Geniet van de foto's met dank aan Kris Brassaert!

 


Demonstraties, sfeer,....Barrelrace

Veel Kijkplezier!