Ruiterschool RODEBERG

Eerste dressuurwedstrijd van de winterwerking was een succes!!!


Proficiat aan alle deelnemers die durfden meedoen! Zowel de juniorcup als de seniorcup waren geslaagd qua deelname en qua niveau.

Iedereen heeft zijn uiterste best gedaan om een mooie proef te rijden.

Met dank aan de jury: Thierry Maertens en Bernard Gillioen, de schrijvers en de voorlezers, de puntentellers en de klassementopnemers en natuurlijk de talrijke supporters.

Bij de instructeur B proef voor initiators was het wel spannend. Sofie Baes, Julie Delanoye en Laurens Pappijn waren aan elkaar gewaagd. Maar mits wat training komen de anderen zeker ook aan bod! Een eerder moeilijke proef maar met schoonheid gereden.

In de proef voor ruiters met een B-brevet zagen we een duidelijke vooruitgang  vooral bij de jeugd. Hier waren laurens Pappijn, Camille Legrand en Bo Penet aan elkaar gewaagd! Ook  Uwe kon verrassen en de volgenden in het klassement kunnen zeker dit niveau aan. Het was een leuke proef om te rijden, nog een beetje op de details letten en we zullen nog betere scores zien.

De seniorcup werd duidelijk gewonnen door Karolien Nuytten, maar de concurentie bleef afwachtend op de stoel zitten en ik vermoed dat er meerdere senioren aan het werk zullen zijn de volgende wedstrijd. Bij deze een warme oproep aan alle + 24-ers: DOE MEE!!! zoals Hannelore , Marijke, Bert en Delfien die het wel aandurfden. Enkele zieken moesten afhaken nl. Nicky en Siene, maar ze zijn er volgende keer zeker bij!

De juniorcup was een succes. De inzet van deze kleine mannen is groot, ook al was het een moeilijke proef. De meer ervaren ruiters en de wat oudere ruiters kwamen duidelijk naar boven in de ranking. De volgende keer moet er een wissel van pony's komen zodat we een duidelijk beeld krijgen van hun rijkunst. Proficiat aan allen die hebben deelgenomen en ook aan de begeleiders. Saartje, Jinte, Sibe, Juta en Arthur waren bij de 5 beste scores. Mits een beetje oefenen kunnen de jongere garde er zeker bij geraken. We doen ons best om verder te oefenen want dit draagt ook bij tot betere behendigheidsproefjes.

De ruiters in het bezit vanen A-brevet maar nog geen B-brevet. Konden eens een beoordeling krijgen van een echte examen jury nl Bernard Gllioen, waarvoor dank.

Wie voor het eerst meedeed was er niet ver meer vanaf want het was de bedoeling om de helft te halen en door het proefexamen te zijn. 10 van de 14 ruiters slaagden hierin en dat is een heel hoog aantal, wat we voor de eerste wedstrijd niet verwacht hadden. Lune kon met haar paard Taloubet en met Pepper zowel de eerste als de 2de plaats innemen. Ferre Knockaert volgde met Gibson heel nipt! Ook Perle, Gita, Margot,Emiel, Leon en Justien scoorden boven de helft. Proficiat aan deze ruiters maar zeker ook aan alle andere deelnemers. Blijven oefenen is de boodschap!!!

Een zeer geslaagde wedstrijd met supergemotiveerde ruiters. Het doet deugd dat de dressuur ook interesse heeft!

Op naar de volgende wedstrijden: 1 december voor de examens en 22 december juist na de examens: CLUBJUMPING op zaterdagnamiddag!!! TIjdig inschrijven!!!!

De uitslag...

Lees meer.