Ruiterschool RODEBERG

kampioenen2019.jpg

Eerste clubdressuur was een succes!


De junior CUP was voor iedereen geslaagd. Alle juniortjes reden een meer dan behoorlijk proefje. De 2de jaars hadden wel wat meer ervaring en dat was terug te zien in het resultaat. Juta,  Jinte, Jules en Milan waren de top 3!

De ruiters in voorbereiding van een B-brevet werden door jury Bernard Gillioen niet gespaard. De punten waren gegeven zoals voor een examen. 11 van de 17 combinaties wisten de helft van de punten te halen. Om te slagen in het examen is een hogere score nodig want de dag zelf komen er dan nog een beetje zenuwen bij! Al bij al werd er goed gereden. Sara Schapman kon een mooie proef voorschotelen en werd dan verdienstelijk eerste voor Floor Van Torre met Averti en Myrte Raes met Annabel.

De Seniors haakten af in laatste instantie, maar de echte deden toch mee. De stress speelt hier ook parten en het rijden van een proef vraagt toch wat voorbereiding. Hier werd Camille Dufour eerste voor Marijke Vandekerckhove en Rik Kindt.

De ruiters met een B-brevet kregen een moeilijker proef voorgeschoteld. Hier kon Ferre Knockaert winnen met Impact voor Leon Houvenaghel eveneens met Impact. OP de 3de plaats vinden we Warre Vermeersch terug met Sterre.  Een proef met een beetje uitdaging, maar deze ruiters zijn er klaar voor!

De initiators kregen de proef instucteur B te rijden. Een gevarieerde proef, waar Kris Brassaert met Impact duidelijk de eerste plaats verdiende voor Sofie Baes met Sterre en Bo Penet met Never Mind. 

De Sint had voor de gezelligheid een snoepzakje mee voor alle deelnemers.

Er wordt een oefenmoment voor dressuurproeven ingelast op vrijdag 27 december en 3 januari. De deelnemers kunnen hun paard en hun proef kiezen, ze krijgen 10 min tijd om onder begeleiding in te rijden en 20 min om de proef door te nemen. Kostprijs: €15 per ruiter en 1/2 uur stempels voor de manegepaarden.  Tijdig inschrijven want er is slecht plaats voor telkens 12 deelnemers.

De volgende dressuurwedstrijd gaat door op zondag 26 januari! en 8 maart, finale op 19 april!

Uitslag 1ste Clubdressuur wedstrijd.

Lees meer.