Ruiterschool RODEBERG

PPARDRIJDEN KAN WEER ZOALS VROEGER met aangepaste maatregelen


Ook eigenaars die komen hun paard berijden of bezoeken moeten zich aanmelden bij aankomst, zodat we er zeker van zijn dat er niet te veel volk tegelijk in de stallen rondloopt.

Soms komen er mensen gewoon de stallen binnen om naar de paarden te komen kijken, gelieve hen vriendelijk te laten weten dat dit niet meer kan!

Niettegenstaande er overal verboden doorgang aan de ingangen staat!

Gelieve ook de eigen regels te respecteren. Bekijk alles op deze website vooraleer je op de manege komt!!!

Dit zijn de regels van hogerhand:

 

Mag ik paardrijden op mijn paard?

Paardrijden op de eigen weide/piste is toegestaan. Paardrijden (in het zadel, aangespannen of aangelijnd) is ook toegestaan onder volgende strikte voorwaarden:

• Als fysieke activiteit in openlucht zonder fysiek contact, eventueel samen met mensen die onder hetzelfde dak wonen, en/of in het gezelschap van maximum twee, steeds dezelfde, andere personen (ruiters);

 Als training of les met een trainer of een meerderjarige toezichter in een manege (in een buitenpiste of een piste die openstaat aan de buitenlucht), met maximum 20 personen (ruiters).

 Ritten te paard met het oog op het welzijn van het dier, met een maximum van drie ruiters.

Men mag de wagen nemen om zich te verplaatsen tussen de woonplaats en de manege of de plaats van de rit, en desgevallend ook om het paard te vervoeren. Minderjarige kinderen of hulpbehoevenden mogen door hun ouders of een begeleider naar en tijdens de activiteit begeleid worden. Indien deze begeleider ook deelneemt aan de activiteit zelf, dan tellen zij mee voor het toegelaten aantal ruiters.

In alle gevallen en tijdens de hele duur van de activiteit of aanwezigheid ter plaatse moeten de hygiëne- en social distancing maatregelen strikt worden nageleefd en moet er dus steeds een afstand van 1,5 meter nageleefd worden.