Ruiterschool RODEBERG

CLUBJUMPING OM "U" TEGEN TE ZEGGEN!


Een 7-tal jonge ruitertjes nam deel aan de Junior-CUP. Een instapproefje om op het einde van het jaar een 60-cm parkoers te kunnen rijden.

Ze slaagden er allen in om een foutloze rit af te leggen. Proficiat!

De juniors van vorig jaar waagden zich aan hun eerste 60-cm parkoers en ook dat lukte aardig!

De ideale tijd is hier nodig om eerst een mooi parkoers te leren rijden.

Briek Raes en Julius Caesar slaagden erin om de ideale tijd te benaderen, Lieve De Blauwe met Okidoki ( de mama van Yente !) werden nipt 2de en Noor V D Berghe met Cheyenne werden 3de.

In het proefje 70cm was het voor sommigen nog te moeilijk. Maar JUta Vermeulen heeft dat heel goed onder controle en won gezwind deze proef voor Hanne Parrein en Magic Girl en Maud Riquiere en Inka.

Ook in de 80cm werd er goed gereden, niemand kon sneller dan  Joëlle Labaere en Edelweis voor Arthur Voet en U-kalinka en Lemahieu Justien en Fee.

Vanaf nu begint het serieus te worden: in de 90cm wint Jules gheysens en Vasy voor Lune Christiaen en Apollon 3de werd Leon Houvenaghel met Antinea.

Intussen was er wat tijd om de brevetten uit te reiken en een drankje aan te bieden.

Maurice Riquiere won de 1 m met zijn Sir Scendro, dit is zijn eerste overwinning, hij klopte Arthur Voet met Gazelle en Yente Tydtgat met Zwartje ( Calligula ) ook voor het eerst op die hoogte.

Juliette Houvenaghel en Hollister reden de jongens Vermeersch Warre met Sterre en Emiel Callemeyn met Parisse naar huis in de laatste proef de 1m10.

En dan was het zo goed als donker!!! Van 13 u tot 20.30 u springen op ieders niveau waar iedereen het beste van zichzelf gaf. Met dank aan de sponsors, vandaag in het bijzondere dank aan de familie van Leonie uit Carrefour Wervik voor de lekkere zakjes snoep, die aan alle deelnemers werden uitgereikt.

Dank aan Kristof en Carolien voor het jureerwerk en het opstellen en bijhouden van het klassement, dank aan Rikje en Stefaan voor het bakken van de worsten. Aan alle helpers in de pistes in het speciaal aan Louise die de ganse namiddag liet inspringen. Voor onze verdere wedstrijden is hulp altijd welkom!

Vergeet niet: woensdag 29 september: BRENG JE SPORTCLUB NAAR SCHOOL! Ga in ruiterkledij naar school! en promoot zo je sport!

Afspraak eerst en vooral zondag in Vlamertinge en dan op 24 oktober voor de eerstse clubdressuurwedstrijd.

Springruiters let op! Wil je springkampioen worden dan moet je ook deelnemen aan de dressuurproefjes!

De volgende afspraak is dan op 11 november: voormiddag dressuur, namiddag springen, hou die dag vrij!!!! = Dagje manege met frietjes, hamburgers,spaghetti, enz over de middag!

Uitslag....

Lees meer.