Ruiterschool RODEBERG

Jeugdsportproject2022_digitaallabel.jpg

Eerste clubjumping was een groot succes


Juist geteld 102 combinaties startten op onze eerste clubwedstrijd springen!

Een 5-tal jeugdige juniorruiters gingen van start en konden buiten enkele foutjes na een foutloze omloop rijden. Ze kregen hun eerste beker en een stempel om op de finale een gepersonaliseerd geschenk te ontvangen. We moeten wel nog een beetje recruteren want de drenpelvrees zit er nog een beetje in om deel te nemen.

De 60 cm zien we de juniors van vorig jaar terug en enkele al meer gevorderde ruitertjes. Sanne Vandewalle met Gin Gini kon hier de ideale tijd neerzetten voor Fenna haeyaert met Propina en Vanhove Merle met Lara.

Door het grote aantal deelenmers werd in de vergadering besloten om de proef in te delen in pony's en paarden. De pony's werden niet gemeten, het gaat hier over een clubwedstrijd! We rijden zoals we rijden in de WVUR en laten ons gezond verstand de overhand nemen.

In de 70cm pony's  zien we de winnaar van vorig jaar terug nl. Briek Raes en Julius Caesar. Hij won voor Stella Derycke en Dusty en Vandeberghe Noor en Cheyenne.

Bij de paarden 70 cm kon Florence De Gussem winnen met Isaura voor Jean Baptist Cambron en Lights out en Deconinck Zoë met Hermes

Nog 10 cm hoger: de 80cm pony's konden Sibe Wullaert en Kamiel de proef op hun naam schrijven voor Vandecasteele Atina en Dusty en Lievrouw Juul ùet Cognac.

Bij de paarden was het Schapman Sara en Bonita voor Dehouck Saartje en Jitte en De Geest Maxime met Joyeux.

IN de 90 cm ook voor pony's Was het opnieuw Sibe Wullaert met Kamiel die sneller reden dan Siebe Vandewalle met Kain en  Gheysens Jules met Vas-Y

Bij de paarden won Hanne Parrein en Hollister voor Maxime Heynze met Gazelle en Arthur Voet met Union;

In de meterpreof waren de paarden en de pony's samen. Hier won Jules Gheysens Met Vas-y voor Gita Vermeulen met Victor en Lune Chrisstiaens met Grace.

De hoogste proef werd verdiend gewonnen door Maurice Riquiere en Casino voor Lisa Schapman.

 

OPmerking van Christof: het niveau was van vele ruiters merkelijk omhoog gegaan tov vorig seizoen! De ruiters hebben zich allen goed ingezet, de paarden sprongen goed.

Minder was: dat er 's avonds nog paarden en pony's niet op de weide gezet waren door hun ruiter!!! Moast je een eigen paard hebben dan moet je er ook voor zorgen!!!!!

We vragen ook dringend aan alle aanwezigen om hun lege drankflesjes terug te brengen naar de bar en niet buiten of in de stallen achter te laten! Ook gedurende de oefendagen of lesdagen.

Volgende uitdaging: zondag op dressuur in Vlamertinge, kom je ook supporteren, de inschrijvingen zijn al verstuurd!

 

Veel succes in de volgende clubwedstrijden: jumping op 16 oktober en dressuur en jumping op 11 november voor en namiddag!

We gaan een spannende strijd tegemoet!

Wist je dat onze club het label recreatieve en sportieve club kreeg van Paardensport Vlaanderen in het jeugdsportproject!!!

Uitslag 1ste jumping

Lees meer.