Ruiterschool RODEBERG

Overview Opendeurdag 2015


GASTOPTREDEN van ULRICKE DEKEYSER

Belgisch Kampioene dressuur Paralympics voor de 2de keer in 2015.

LESGEVERS EN TRAINERS AAN HET WERK

Het optreden start met een optreden van onze initiators en trainers olv onze oudste lesgever sedert het ontstaan van de manege in 1968 nl Dhr Dieter Vermeersch en tevens buur van de manege.
Lisa-Sofie-Emily-Laury-Emiel- Kris-Arne-Cecile
rijden voor U een voortreffelijke carroussel met redelijk moeilijke oefeningen. Dit zijn slecht een beperkt deel van onze lesgevers, de anderen zijn actief bezig met hun groepje te begeleiden, voor hun nummertje straks. Nl Paulien-Laura-Floris-Siene-Sophie-Christof-Dieter- Griet olv Annie Deze initators zijn allen zeer actief in het paardensportgebeuren; Lisa Dierickx won vorige winter te jumping Mechelen het stijlrijden in de hoogste klasse 1m10 welliswaar niet met dit paard, wij hopen dat ze dit jaar deze titel kan verlengen. Sofie Baes en Arne Vermeersch beiden ooit lesgever in de kampen heden ten dage, militaryruiters, regelmatig op het podium terug te vinden, Laury Callens, misschien de populairste en eveneens winnaar het jaar voordien van het stijlrijden tijdens jumping Mechelen, heeft nu een nieuw paard en kan eveneens al weer winnen. Cecile Turbé organisator van de wandeling “te rikke en ju” vorige week in Westouter een jaarlijks paardenevenement voor wandelruiters, Emely Cauwelier, kersvers initiator en wedstrijdruiter in opmars, heel begaan met kinderen, Emiel Vermaut West-Vlaams kampioen in 2012, zeer goed springruiter en initiator, en Last but not least Kris Brassaert die talrijke volwassenen leerde rijden en nog steeds, gespecialiseerd in dressuur rijden, onlangs in het huwelijksbootje gestapt, proficiat vanwege de ganse club! Onze ruiterclub organiseert 2-jaarlijks een cursus initiator BLOSO. Onze lesgevers en trainers zijn in eigen huis opgeleid, wat een voordeel is: ze kennen de paarden, de huisgewoontes, de klanten. Ze proberen de mensen “GOED” te leren paardrijden en er is voor elk wat wils, van kabouter tot recreant, van wandelaar tot wedstrijdruiter. Alle BLOSO brevetten kunnen hier behaald worden. De trainers zijn vrijwilligers en helpen U graag met raad en daad.

HARRY POTTER

HARRY POTTER en de ruitertjes in het bezit van een A-brevet BLOSO Perle-Gita-Lune-Sia-Emiel-Warre-Ferre-Bo-Lore-Valerie- olv Pattyn Floris
initiator in hart en ziel tijdens de kampen maar ook op zaterdagnamiddag tijdens de voltige. Vrienden maak je hier zeker, paarden zijn de ideale manier om te communiceren met anderen, tijdens het poetsen of de paarden naar de weide te brengen, hier kun je altijd helpen in de stallen met zadelen en stalwerkjes. Tijdens de voorbereiding A brevet wordt je alles correct aangeleerd, zodat je op eigen benen je paard kunt optomen voor de les of voor een wandeling. De ruitertjes hier aan het werk hebben ofwel een A brevet ofwel een bekwaamheidsattest, dit is een A brevet zonder de theorie. Ze zijn al goed op weg om flinke ruiters te worden.

DE TROTS EN DE TOEKOMST VOOR DE WEDSTRIJDEN

ruiters met een B BREVET olv Griet Debrabander Torelien-Torben-Hanne-Jarne-Emilia-Cesara-Esmera-Lieselore-Debbie-Soraja
Alvorens te kunnen deelnemen aan wedstrijden, moeten de ruiters een B brevet halen. Hier leren ze de basis nl. dressuur, zonder dressuur geen springen is onze leuze. Een proefje rijden, een paard goed begrijpen en goed controleren alvorens aan parkoers te rijden is zeker even belangrijk als de wedstrijd zelf. Je leert er de finesse van het rijden, de puntjes op de i. Griet is daar de geschikte persoon voor, dressuur was altijd al haar ding. Ze kan het ook gepassioneerd doorgeven, een geslaagd nummer geniet er van. Ook voor volwassenen is het mogelijk dit brevet te halen en is sinds heden ook de toelating om lesgeverscursus initiator aan te vatten. Dagelijks wordt er ook op dit niveau geoefend.

KABOUTERS AAN HET WERK

ol v Paulien Ashana-Robijn-Siebe-Warre-Elise-Sara-Eloïs-Yente-Jinte-NIka
Het start al heel vroeg nl. 4 jaar, nu beginnen we er vroeger aan dan in het begin van de manege. Op een speelse manier leren we het op en neer gaan, de lefde voor de pony en vooral de gevaren, wat mag en wat niet kan! Veilig ponyrijden, en dat doen we op onze manegepony's. Het moet leuk blijven en ze moeten ervan genieten zodat ze verder rijden en een goede basis hebben. Vertrouwen is het gepaste woord. Velen groeien door naar de gewone rijles. We zien ze op woensdag, zaterdag en zondagnamiddag olv gemotiveerde begeleiders. De ouders wordt gevraagd een beetje mee te lopen, wat goed is voor de fysiek! En nadien is er de voltige, dit geeft vertrouwen, leert de galop zonder angst en doet allerlei acrobatie op het paard, deze zien we ook straks terug!

BLACK AND WHITE

rienden voor het leven, want dat is uiteindelijk het thema van vandaag: GEZOND VEEL VRIENDEN MAKENolv Sophie Haerdeman (vandaag vervangen door Griet Debrabander). Ine-Hannelore-Deborah-Siene-Karolien-Erika-Hanne-Thomas-Nico-Daniel-Joris-Marc
Wat een effect ”GA VOOR GALOP” kan hebben op een mensenleven? Eerst een 5-tal lessen, een wandelingetje, of zelfs een dagwandeling, maar ook nu en dan een feestje voor verjaardag of om gelijk welke reden ook. Gelijk wat er te doen is proberen ze mee te doen. Laat leren rijden, maar er toch volop van genieten. Je ziet ze aan het werk op maandagavond. De 2de jeugd van de manege. Een gekke bende die maandagavondruiters. Maar vanaf volgende week is het een beetje serieuser: ze gaan nu al voor hun B-brevet en hopen dit na de winter te behalen. Sommigen zijn slechts 2 jaar aan het werk, anderen zijn herbeginners. O ja ROM = afkorting van Rijden Op Maandag en DOM mag je zelf invullen! (Deze naam hebben ze zichzelf aangesmeerd er bestaat ook een facebookpagina) Vandaag zijn ze aangevuld met ruiters die ook op andere dagen komen oefenen, want in de week is er iedere avond les zowel voor beginners als voor gevorderden. Ook voor het behalen van een A-brevet. Of gewoon om een uurtje te genieten zonder druk van een brevet of ook zelfs een sprongetje te wagen. In de winter is er wekelijks afspraak om te wandelen op zaterdagnamiddag of zondagvoormiddag. De winter is de ideale moment om je niveau wat op te krikken en nog meer van het wandelen te kunen genieten. Intussen zijn er reeds verschillende “GA VOOR GALOP”-reeksen georganiseerd. Dit is voor volwassen ruiters die willen starten met de paardensport. Ook verzorging komt aan de beurt. Een initiatief van de sportfederatie VLP, waar ook onze verzekeringen, sportkampen en nog veel meer van uit gaan!

DE MINIONS EEN GROEPJE KABOUTER PLUSSERS

olv Laura Lobke2x-Nika-Saartje-Uwe-Ferre-Justien-Myrthe-Floor-Edith
Ze weten nog niet goed waar links en rechts ligt, maar op het buitenbeen kunnen ze wel draven, en al de termen van het ponyrijden hebben ze wel onder de knie, ze zitten heel vast in het zadel en schrik kennen ze niet. De ouders aan de kant met een koffie of een aperitiefje, er is de wekelijkse afspraak om te rijden, een kampje eerst halve dagen, dan externaat maar nu ook al internaat, want dat moet toch leuk zijn op de manege blijven slapen en de pony's uit de weide halen! Ze hebben ook hun eerste graad en wagen zich zelfs al eens aan een cavaletti balkje, ze hebben Christof als grote voorbeeld of Emiel, Laury of Lisa, want later willen ze ook meedoen aan Jumping Mechelen, ze gaan nu al graag supporteren. Geniet van deze jeugdige ruiters onder leiding van Laura Debacker. Deze winter is de afspraak hun eerste brevet te halen nl eerste graad. Eens de kabouterlesjes achter de rug kunnen de kinderen zich uitleven in de rijles, maar ook ernaast: halster aandoen, paardenknoop, poetsen, alleen naar de piste gaan, afzadelen, aftomen, paard in de stal zetten en naar de weide gaan. Dit zijn allemaal opdrachtjes voor het eerste graadsbrevetje. Een leuk boekje vergezelt de te maken opdrachten U gebracht door de VLP (Vlaamse Liga Paardensport). Ze rijden op zondagvoor- of namiddag, woensdag of zaterdag.

VOLTIGE

wordt U gebracht door Siene en Floris de stuwende krachten achter de voltige
je kunt het beleven op woensdag, zaterdag en zondagnamiddag. De deelnemers zijn gebeten door voltige, lagen aan de start ervan enkele jaren terug. Voltige is goed voor het vertrouwen en ZARA leent zich er goed toe, regelmatig een snoepje en ze galopeert er maar op los. Bovendien draagt het bij tot een beter evenwicht en coördinatie op het paard, wat natuurlijk ook zijn voordelen heeft bij dressuur en springen. Ook de “Ga voor galop” deelnemers maakten hun eerste galopervaring op dit paard.

SPRINGCARROUSSEL

olv Christof Deraedt hier afwezig maar deelnemer op de World Shampionship Young horses te Lanaken met de paarden van Stoeterij Hunters uit Reningelst . Justien -Chona-Lukas-Jeremie-Louis-Arnaud-Pieter-Victor-
Deze ruiters zijn een deel van de wedstrijdruiters van onze club. Onder hen ook een kersvers West Vlaams Kampioen 2015 nl. Pieter Stubbe bij de paarden 80 cm, samen met Gaëlle Vandermeersch pony's 1m, behaalden zij een Gouden medaille, we zullen hen na de proef in de bloemetjes zetten voor hun prestaties, op het schavotje stond ook nog Justien Ghelein bij de paarden 80 cm, voor de bronzen medaille alsook eveneens Gaëlle Vandermeersch bij de pony's 90cm. Onder deze ruiters ook West Vlaamse kampioen in 2012 en 2013 Arnaud Verhack en in 2013 Victor Remaut.

SPRINGINITIATIE

olv Christof Deraedt en Bjorn Vandromme

BARRELRACE

In de loop van de voorbije weken en deze namiddag kon iedereen raden welke 3 ruiters de barrelrace zullen winnen. Er zijn 3 groepen van telkens 8 ruiters. Tot aan de start van deze race zullen Rodebergruiters een biljet aanbieden zodat U de keuze kunt maken. Alle winnaars krijgen een gratis private rijles ter waarde van € 40 inleg = € 2 Supporter voor je favorieten tijdens de finale van deze opendeurdag. Waag je kans om een gratis private rijles te winnen!!!
Met dank aan de trainers, de deelnemers, de paarden, de ouders en alle mensen die voor de kledij gezorgd hebben, de vrijwilligers in de club die gelijk waar een hand hebben toegestoken voor het welslagen van dit feest.

We hopen U te kunnen verwelkomen in 2015-2016 voor een cursus, een wandeling, een glaasje in de bar of voor aankoop van onze rijkledij

De sfeerbeelden...Veel kijkplezier!!

Veel Kijkplezier!